Επιτέλους έφτασε η ώρα των διακοπών! Για κάποιους είναι κοντά, για άλλους ίσως αργεί ακόμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό. 

Αποφασίσαμε τον προορισμό μας, κλείσαμε εισιτήρια και διαμονή και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την βαλίτσα μας. Κι επειδή κάποια πράγματα είναι απαραίτητα, ειδικά εάν οι διακοπές μας περιλαμβάνουν θάλασσα, παραλίες και δραστηριότητες σε νερό,  δεν ξεχνάμε αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλο. Κι αν ταξιδεύουμε με μικρά παιδιά, τότε η λίστα μας μεγαλώνει. 

Ανεξάρτητα από τον προορισμό σας λοιπόν, φτιάξαμε έναν μίνι οδηγό με τα απαραίτητα των διακοπών!

  • Αντηλιακό. Αναζητήστε το σωστό αντηλιακό για την επιδερμίδα σας και τις ανάγκες της έτσι ώστε να έχετε την απαραίτητη προστασία. Μην ξεχάσετε να πάρετε και τα κατάλληλα παιδικά αντηλιακά, αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά. 
  • Αντικουνουπικό & after bite. Μια ταμπλέτα, ένα υγρό για το δωμάτιο, αλλά και σπρέι ή κρέμα για το σώμα  για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα τσιμπήματα ή να ανακουφιστούμε μετά από αυτά.
  • Αντισηπτικό spray. Για μια ακόμη χρονιά φέτος, το αντισηπτικό spray είναι ανάμεσα στα απαραίτητα για τις διακοπές μας. 
  • Καπέλο. Το καπέλο είναι το επόμενο απαραίτητο για την τσάντα των διακοπών σας. Θα σας προστατέψει από το δυνατό ήλιο και θα σας προσφέρει έστω λίγη σκιά, όπου κι αν βρίσκεστε. Ένα ιαματικό νερό θα σας βοηθήσει επίσης για μια μικρή δόση δροσιάς στις βόλτες σας.
  • Το νεσεσέρ! Το πιο απαραίτητο αξεσουάρ! Θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειαζόμαστε για την προσωπική μας υγιεινή, οδοντόβουρτσα, αποσμητικό, υγρό φακών, σαμπουάν, αφρόλουτρο, after sun κρέμα σώματος, ντεμακιγιάζ κ.α. Επιλέξτε συσκευασίες ταξιδίου, ειδικά εάν ταξιδέψετε με αεροπλάνο. Επιλέξτε επίσης ένα αδιάβροχο νεσεσέρ, έτσι ώστε εάν ανοίξει κάποιο καλλυντικό κατά λάθος στη διάρκεια του ταξιδιού, να μην εξαπλωθεί στα υπόλοιπα περιεχόμενα της τσάντας σας.