Η υγεία που αφορά την επιδερμίδα του σώματός μας είναι το ίδιο σημαντική με αυτή του προσώπου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογική μας διάθεση και την εσωτερική αρμονία. Ένα περιποιημένο, καλογυμνασμένο, όμορφο σώμα που θα έχετε φροντίσει εσείς για την εικόνα του, θα σας ανταμείψει.

Ενυδάτωση: Το Α και το Ω της ολοκληρωμένης φροντίδας.

Το νερό αποτελεί την πηγή ζωής της επιδερμίδας. Είναι απαραίτητη η καθημερινή ενυδάτωση του σώματος μας αφού  εκατοντάδες εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες είναι εκείνοι που βάλλουν εναντίον της επιδερμίδας, αφαιρώντας την φυσική υγρασία που καλύπτει τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας. Έτσι το δέρμα χάνει τη λάμψη και την απαλότητα του και αποκτά μια τραχιά ξηρή όψη και υφή. Ο μόνος σύμμαχος στον αγώνα κατά της ξηρότητας της επιδερμίδας είναι το νερό! Πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε! Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού είναι απαραίτητο να πίνετε οκτώ τουλάχιστον ποτήρια την ημέρα νερό. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού και θα χαρίσει λάμψη στο δέρμα σας.

Όμως πρέπει να φροντίζετε την επιδερμίδα του σώματός σας και εξωτερικά. Η περιποίηση του σώματός σας πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση με τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα για  τις  διαφορετικές ανάγκες του δέρματος, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε την επιφανειακή υγρασία και να αποκτήσετε μια βελούδινη αίσθηση και ελαστικότητα. Τα ενυδατικά αυτά προϊόντα μπορείτε να τα εφαρμόσετε στο σώμα σας μετά το ντους και μετά από ένα καλό peeling, απλώνοντάς τα με απαλές κινήσεις και με ένα απαλό μασάζ. Αν η επιδερμίδα του σώματός σας είναι ιδιαίτερη ξηρή και ευαίσθητη καλό θα ήταν να κάνετε περισσότερες από μία εφαρμογές ή να επιλέξετε πιο θρεπτικές/πλούσιες υφές, ιδιαίτερα σε σημεία δύσκολα όπως οι αγκώνες και οι φτέρνες.

Κυτταρίτιδα: Αυτή η μάστιγα!

Τα μόνα πράγματα που κάνουν τις γυναίκες με κυτταρίτιδα να αισθάνονται καλύτερα είναι ότι δεν είναι οι μόνες -είναι το 90% του γυναικείου πληθυσμού- και ότι υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις γι’ αυτό.

Η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα πολλών αιτιών που μπορεί να την προκαλούν για αυτό και είναι δύσκολη στην αντιμετώπισή της. Τα αίτια που δρουν και συνδυαστικά τις περισσότερες φορές είναι το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το άγχος, η κληρονομική προδιάθεση κ.α.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται συστηματική και εξειδικευμένη αντιμετώπιση ανάλογα με τα αίτια της.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε: Ας ξεκινήσουμε από μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, να πίνουμε οκτώ με δέκα ποτήρια νερό ημερησίως και να γυμναζόμαστε σε τακτική βάση.

Στην περίπτωση της κυτταρίτιδας όμως χρειάζεται και η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για την περιποίηση του σώματος που δρουν ενάντια στον «εχθρό» της γυναικείας σιλουέτας . Προτιμήστε εκείνα που βασίζονται σε υποαλλεργικές συνθέσεις με υψηλή συγκέντρωση  δραστικών συστατικών, που  βασίζονται στις συμβουλές των πλέον αρμόδιων επαγγελματιών υγείας και μειώνουν σημαντικά το τοπικό πάχος, λειαίνουν την όψη “φλοιού πορτοκαλιού” και σβήνουν τις ραγάδες.

Πηγή: www.vichy.gr