Το καλοκαίρι επιτέλους ήρθε και μαζί του έφερε την ζέστη του. Όλοι ανυπομονούμε να το χαρούμε αλλά για να βοηθήσουμε το δέρμα μας να προσαρμοστεί στην ζέστη του καλοκαιριού και να κρατήσουμε μια επιδερμίδα καθαρή, λαμπερή & νεανική θα πρέπει να ακολουθήσουμε 4 βασικές συμβουλές:

Δεν ξεχνάμε την απολέπιση
Η απολέπιση είναι άκρως σημαντική στο να βοηθήσει το δέρμα μας κατά τη διάρκεια του καύσωνα που θα έρθει ώστε να φύγει το θαμπό δέρμα του χειμώνα και να γίνει καλύτερα η μετάβαση.
Χρησιμοποιώντας ένα ήπιο scrub τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από σώμα και πρόσωπο και μειώνετε τις ατέλειες.

Χρησιμοποιήστε τονωτική λοσιόν
Ειδικά αν το δέρμα σας είναι λιπαρό και πάσχετε από ακμή, μια τονωτική λοσιόν στην καθημερινότητα μπορεί να βοηθήσει, καθώς θα αφαιρεί τη λιπαρότητα.

Συνεχίζουμε την ενυδάτωση
Εξίσου –αν όχι πιο- σημαντική με την απολέπιση, η ενυδάτωση βοηθά πάντα το δέρμα να διατηρείται φρέσκο και λαμπερό. Προτιμήστε πιο ελαφριά προϊόντα για το καλοκαίρι, λιγότερο παχύρρευστα και πιο δροσερά.

Βάζουμε πάντα αντιηλιακό
Όχι μόνο προστατεύει από τη βλαβερή ακτινοβολία, αλλά ταυτόχρονα κρατά το δέρμα υγιές και λαμπερό και αποτρέπει τη δημιουργία πανάδων και ρυτίδων. Για τους περισσότερους ειδικούς, μάλιστα, το αντιηλιακό είναι το πιο σημαντικό βήμα της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς, ενώ προτείνονται αυτά που περιέχουν ψευδάργυρο ή τιτάνιο (ορυκτά αντιηλιακά), καθώς μπλοκάρουν καλύτερα τη UVA ακτινοβολία.