Το καλοκαίρι είναι δύσκολη περίοδος, ειδικά για όσους πάσχουν από διαβήτη. Και ο λόγος είναι ότι η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας, που καθιστούν δύσκολο για κάποιον να διαχειριστεί την κατάσταση αποτελεσματικά.

Έτσι, εάν ανήκετε σε εκείνους που πάσχουν από διαβήτη μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής:

Πίνετε περισσότερο νερό: Η έλλειψη επαρκούς πρόσληψης υγρών μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι διαβητικοί έχουν αυξημένο κίνδυνο να υποφέρουν από την συγκεκριμένη ανεπάρκεια λόγω του υψηλού επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα.

Πείτε όχι στα αναψυκτικά τύπου κόλα: Το να υπολογίζετε ότι καταναλώνοντας αναψυκτικά θα ξεδιψάσετε, είναι λάθος. Τα αναψυκτικά περιέχουν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης και επεξεργασμένων ουσιών, που αντενδείκνυνται ειδικά σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη.

Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους: Ειδικά τις επικίνδυνες ώρες, 11:00 έως τις 15:00, είναι καλό να μην εκτίθεστε σε εξωτερικό χώρο. Αν μάλιστα ανήκετε σε εκείνη την περίπτωση των διαβητικών, που πάσχουν και από αλλεργίες του δέρματος, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Ακόμη και οι ακίνδυνες κατά τα φαινόμενα δερματικές μολύνσεις ή οι ήπες αλλεργίες μπορεί να παρουσιάσουν έξαρση, αν εκτεθείτε σε σκληρές συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.

Κρατήστε “ημερολόγιο” για τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα: Είναι πολύ καλό να κρατάτε ένα ημερολόγιο όπου θα γράφετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, προκειμένου να μπορείτε ανάλογα το αποτέλεσμα να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και να τα διατηρείτε φυσιολογικές τις τιμές. Αυτό επιβάλλεται το καλοκαίρι, όπου ο καιρός απαιτεί περισσότερη προσοχή. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί, καθώς τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι ευαίσθητα και πρέπει να προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να απεικονίζουν σωστά την κατάσταση του οργανισμού.

Από www.clickatlife.gr