Η ικανότητα να απολαμβάνουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής είναι άμεσα συνυφασμένη με την ποιοτική λειτουργία του εγκεφάλου. 

Σύμφωνα με τον Πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του Θεραπεύειν».

Με αυτή την σκέψη ως γνώμονα, δημιουργήθηκε το MICOIL, ένα προϊόν που δρα ενάντια στη νοητική εξασθένηση.

Με ιδιαίτερα καινοτόμες δράσεις σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, το MICOIL έχει μοναδικό σκοπό, να προσφέρει μία μη φαρμακευτική, φυσική και οικονομική προσέγγιση στους ασθενείς με νόσο Alzheimer. 

Σύμφωνα µε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία παγκοσμίως το 2020 υπήρχαν 50 εκατομμύρια ασθενείς που δυστυχώς αναμένεται το 2050 να ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια. Συνολικά, ο πληθυσμός των Ελλήνων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο και αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 περιθαλπόντων - μελών της οικογένειας, η πάθηση αφορά άμεσα τουλάχιστον σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, όπως διατυπώνει η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών καθηγήτρια κ. Μ. Τσολάκη (Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Θεολόγος ).

Το MICOIL είναι ένα δώρο της φύσης στον άνθρωπο!

Αποτελεί ένα απόλυτα φυσικό έλαιο άριστης ποιότητας με βάση τον αγνό, φυσικό, φρέσκο χυμό των καρπών της πράσινης άγουρης ελιάς.  Με βάση την ποιότητα και τα υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά του, που διασφαλίζονται μέσω επιστημονικών μεθόδων, το MICOIL ανήκει στα κορυφαία λειτουργικά τρόφιμα. 

Μια φυσική αξία με αποδείξεις! 

Το MICOIL είναι το μόνο φυσικό έλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο, που αποδεικνύει την εξαιρετική του αξία για την εγκεφαλική υγεία, μέσω πολλαπλών επιστημονικών εργασιών αλλά και κλινικών δοκιμών σε ασθενείς πάσχοντες με Ήπια Νοητική Διαταραχή, η οποία θεωρείται συνήθως πρόδρομος της νόσου Alzheimer.   

Οι φυτοχημικές ισχυρά αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχει, όπως α-τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε), καροτενοειδή (β-καροτένιο), φαινόλες (τυροσόλη και υδροξυ-τυροσόλη), ακόρεστα λιπαρά οξέα (Ελαϊκό οξύ-ω9) είναι βιοενεργές ουσίες και λειτουργούν φυσικά και προστατευτικά για την υγεία του εγκεφάλου στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.  

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες επιπλέων σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το MICOIL.

 

  • Ως σήμερα εκδόθηκαν οκτώ εργασίες για το Micoil, και είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα παγκόσμια ιατρικά περιοδικά, υπό την επιστημονική αιγίδα της Alzheimer Hellas.   
  • Η ονομασία του προέρχεται από τον αναγραμματισμό της ονομασίας «Ήπια Νοητική Διαταραχή (Mild Cognitive Impairment)» και της λέξης «έλαιο (oil)» στην αγγλική γλώσσα.
  • Η πιστοποιημένη για φαρμακευτική χρήση και επαφή με τρόφιμα πρωτεύουσα συσκευασία του, εξασφαλίζει την προστασία από το φως, και με την προσθήκη τροποποιημένης ατμόσφαιρας διασφαλίζεται η απουσία οξυγόνου αλλά και η αντοχή του προϊόντος στον χρόνο.
  • Όλα τα υλικά συσκευασίας είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
  • Για την παραγωγή του προϊόντος δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και το προϊόν δε δοκιμάζεται σε ζώα.
     

Το MICOIL ως προϊόν είναι αμιγώς ελληνικό και η μελέτη με αυτό διεξήχθη αποκλειστικά από ‘Έλληνες ερευνητές, υπό την εποπτεία Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Α.Π.Θ. και Ε.Κ.Π.Α) και Φορέων (Alzheimer Hellas και WOCH).

 

Συνοψίζοντας, το MICOIL είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, που εστιάζει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και υπόσχεται να γίνει σύμμαχος στην προσπάθεια για ποιοτικότερη καθημερινότητα.