ΚΑΝΟΝΑΣ 1
Προστατεύω την επιδερμίδα μου απο τον ήλιο! Για να διατηρήσετε η επιδερμίδα σας υγιή, μην βγαίνετε στον ήλιο χωρίς προστασία. Χρησιμοποιήστε αντηλιακή κρέμα με δείκτη SPF κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Εφαρμόζετε την κρέμα τακτικά. Επίσης, σας συμβουλεύουμε να μην εκτίθεστε στον ήλιο τις πιο θερμές ώρες της ημέρας.

ΚΑΝΟΝΑΣ 2
Για την επιδερμίδα μου χρησιμοποιώ μόνο απαλό σαπούνι. Μήπως η επιδερμίδα σας εμφανίζει τάση ξηρότητας, ιδιαίτερα μετά το ντους; Για την καθημερινή σας περιποίηση είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε απαλά προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας χωρίς σαπούνι. Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα πολύ σκληρά, τότε η επιδερμίδα γίνεται εξαιρετικά ξηρή και νιώθετε άβολα. Τα ιδανικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι τα πλούσια σε λιπίδια σαπούνια.

ΚΑΝΟΝΑΣ 3
Στο ντους! Για την επιδερμίδα σας, το ντους είναι καλύτερο από το μπάνιο. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι χλιαρό και όχι ζεστό. Για όσους λατρεύουν το μπάνιο, μπορείτε να κάνετε μπάνιο μια φορά κάθε τόσο. Ωστόσο, μην μένετε πολύ μέσα στο νερό!

ΚΑΝΟΝΑΣ 4
Το απαλό σκούπισμα: Μια τέχνη! Πριν βγείτε από το ντους, ξεπλύνετε καλά το σώμα σας ώστε να απομακρύνετε όλα τα ίχνη του προϊόντος καθαρισμού που χρησιμοποιήσατε. Στη συνέχεια, στεγνώστε γρήγορα το δέρμα σας, σκουπίζοντας απαλά με την πετσέτα, χωρίς να τρίβετε, τα πόδια, το στήθος, τα χέρια κ.ά. ΜΗΝ τρίβετε δυνατά το δέρμα σας μέχρι να στεγνώσει.

ΚΑΝΟΝΑΣ 5
Καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας. Κάντε την ενυδάτωση καθημερινή συνήθεια! Αφού στεγνώσετε απαλά την επιδερμίδα σας με μια πετσέτα, χρησιμοποιήστε την κατάλληλη κρέμα για να το ενυδατώσετε αποτελεσματικά. Έτσι θα συμβάλλετε στην αποκατάσταση του υδρολιπιδικού μανδύα που καλύπτει την επιδερμίδα σας. Μην ξεχνάτε ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ χρειάζονται ενυδάτωση!

ΚΑΝΟΝΑΣ 6
Όταν κάνει κρύο, ντύνομαι ζεστά! Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι η επιδερμίδα σας γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητη τους χειμερινούς μήνες; Ουσιαστικά, το κρύο, όπως ο άνεμος και ο ήλιος, ξηραίνουν η επιδερμίδα μας και έτσι νιώθουμε ότι είναι πολύ τεντωμένη και ευερέθιστη. Μόλις αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, βεβαιωθείτε ότι ντύνεστε αρκετά ζεστά και μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα χέρια σας!

ΚΑΝΟΝΑΣ 7
Πίνω πολύ νερό. Το σώμα σας χρειάζεται ικανές ποσότητες υγρών για να έχει όμορφη επιδερμίδα. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό, δηλαδή περίπου 8 ποτήρια την ημέρα. Ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε, τσάι για πρωινό, μεταλλικό νερό όλη την ημέρα, αφεψήματα το βράδυ… Έτσι μπορείτε εύκολα να ικανοποιήσετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε νερό!

ΚΑΝΟΝΑΣ 8
Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή! Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι μόνο καλή για το σώμα σας, αλλά και για την επιδερμίδα σας. Καθημερινά, πρέπει να τρώτε πέντε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε η επιδερμίδα σας όμορφη και υγιή.

ΚΑΝΟΝΑΣ 9
Ο ύπνος ομορφαίνει! Αν κοιμάστε αρκετά, η επιδερμίδα σας θα ακτινοβολεί από υγεία! Το σώμα σας, για να παραμείνει υγιές, χρειάζεται 7, 8, 9… ώρες ύπνου. Ουσιαστικά, οι ανάγκες μας σε ύπνο καθορίζονται από τα γονίδιά μας.

ΚΑΝΟΝΑΣ 10
Κάπνισμα τέλος! Καπνίζετε; Το κάπνισμα βλάπτει η επιδερμίδα σας. Κάνει το χρώμα του να φαίνεται άτονο και θαμπό, ενώ συμβάλλει και στη γρήγορη γήρανσή του. Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να σβήσετε το τελευταίο σας τσιγάρο… έτσι δεν είναι;

Πηγή :http://www.larocheposay.gr/