Είναι εύκολο να σου λέω ότι το junk food δε σου κάνει καλό και πρέπει να το αποφύγεις, είναι επεξεργασμένο, πλαστικό κλπ .Έχω κατανοήσει τόσο μέσω προσωπικής εμπειρίας τόσο και μέσω των μελών της souldiet ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Και δεν είναι κάτι εύκολο όχι γιατί δεν γνωρίζεις τις αρνητικές επιδράσεις του ή γιατί το απολαμβάνεις πραγματικά αλλά γιατί κάτι άλλο σε κρατάει “δέσμιο” και σε ωθεί στην κατανάλωσή του. Και ποίος από εμάς δεν έχει νιώσει βαρύς, χωρίς ενέργεια, ίσως και αποστροφή μετά από την κατανάλωση junk food; Όλοι μας! Γιατί όμως γυρνάς πάλι πίσω σε αυτό;

Γιατί είναι κάτι εύκολο. Γιατί είναι κάτι που έχεις συνηθίσει. Πολλές φορές αποτελεί comfort food όταν η ψυχολογία σου δεν είναι στα καλύτερά της, όταν έχεις μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, όταν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν λάθος. Απαιτεί μηδέν προετοιμασία και σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι γλιτώνεις χρόνο και την ικανοποίηση του το θέλω εδώ και τώρα .Βαριέσαι... πλήττεις. Ακόμα και αν νιώθεις ότι δε το απολαμβάνεις τόσο όσο πιστεύεις, συνεχίζεις την κατανάλωσή του, ελπίζοντας να σου δώσει κάτι. Να σε γεμίσει με ένα τρόπο που όχι μόνο το junk food, αλλά κανένα φαγητό δε μπορεί, γιατί πολύ απλά, δεν είναι αυτό που σου λείπει πραγματικά.

Την επόμενη φορά λοιπόν, πριν σηκώσεις το τηλέφωνο να παραγγείλεις σκέψου. Μη σκεφτείς θερμίδες, λιπαρά, διατροφικούς στόχους, six pack, ή τη ζυγαριά. Αυτές οι σκέψεις δε σε σταμάτησαν και ούτε θα σε σταματήσουν ποτέ. Σκέψου τι χρειάζεσαι, τι σου λείπει, τι έχεις ανάγκη, τι θα σε κάνει να νιώσεις πραγματικά καλύτερα όχι μόνο μετά από μια μπουκιά αλλά και το επόμενο πρωί! Τότε θα δεις ότι αυτό δεν είναι πάντα φαγητό. Μπορεί να είναι ένα ζεστό μπάνιο, μισή ώρα χαλάρωση χωρίς περισπασμούς ή ένας περίπατος. Και ναι, μερικές μέρες θα δεις ότι αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά είναι ένα σουβλάκι, αλλά όλες τις υπόλοιπες θα δεις τον τρόπο σκέψης και δράσης σου να αλλάζει! Το θέμα της συζήτησης σήμερα δεν είναι οι τοξίνες ή οι θερμίδες αλλά να σταματήσεις να αισθάνεσαι άσχημα κάθε φορά που τρως σκουπίδια ,γιατί δε σε έβαλε κανένας να τα φας με το ζόρι. Αν το απόλαυσες, άστο εκεί μη το αναλύεις ,την επόμενη φορά άλλαξε την σειρά. Σκέψου το πριν το φας, όχι μετά.