Η ακμή δεν είναι ‘προνόμιο’ μόνο των εφήβων, δυστυχώς, υπάρχει ακμή που εμφανίζεται και στα δέρματα γυναικών μετά τα 30.

Οι λόγοι είναι διάφοροι: ορμονικοί, ψυχολογικοί, κακής διατροφής και κακής περιποίησης ή καθαρισμού. Οι θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε ίσως να είναι πολύχρονη αλλά και πολύ ψυχοφθόρα για αυτό καλό είναι να αισθανθείτε καλύτερα με την εμφάνισή σας καλύπτοντας το πρόβλημα μέχρι να εξαφανιστεί!

1. Μην βάζετε ρουζ ή πούδρα στα σημεία που έχετε ακμή. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη ξηρή και δεν χρειάζεται κάποιο στερεό προϊόν. Προτιμήστε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα με χρώμα, η οποία θα λειτουργήσει ως βάση στο μακιγιάζ. Αν μπορείτε να αποφύγετε το ρουζ και την πούδρα δεν θα τονίσετε το πρόβλημα.

2.Να αλλάζετε τακτικά τα πινέλα! Μπορεί να φαίνονται καθαρά και ακίνδυνα και αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτά πλήθος βακτηριδίων.

3. Μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά άλλων! Αν έχετε ακμή καλό είναι να χρησιμοποιείτε μόνο τα δικά σας καλλυντικά γιατί διαφορετικά μπορεί να μεταφερθούν διάφορα βακτήρια στην επιδερμίδα σας τα οποία κλείνουν τους πόρους του δέρματος και προκαλούν περισσότερα σπυράκια!

4.Προτιμήστε ένα foundation που να προσφέρει καλή ενυδάτωση ή μια bb ή cc cream που να αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και όχι ξερή.

 

Πηγη: Καθημερινή