Τα πρώτα κρύα φέρνουν μαζί και τις πρώτες ιώσεις, που μπορούν να μας κάνουν τη ζωή  λίγο πιο δύσκολη. Αν και δεν υπάρχει εγγύηση ότι τελικά θα τις αποφύγουμε, υπάρχουν πολλά προληπτικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης. 

Μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προφυλαχτείτε από τα ενοχλητικά κρυολογήματα: 

Κρατηθείτε μακριά από κρυωμένους: Αν κάποιος γύρω σας είναι ήδη κρυωμένος, προσπαθήστε να διατηρήσετε απόσταση. Οι ιοί μεταδίδονται εύκολα μέσω των σταγονιδίων που εκπέμπονται κατά τον βήχα ή το φτέρνισμα.

Κοιμηθείτε Καλά: Ένας καλός ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εξασφαλίστε τις απαραίτητες ώρες ύπνου, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει καλύτερα τις λοιμώξεις. 

Αερισμός των Χώρων: Εξασφαλίστε ότι οι κλειστοί χώροι στους οποίους περνάτε αρκετό χρόνο αερίζονται συχνά. Ο φρέσκος αέρας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης ιών.

Ντύσιμο: Ντυθείτε ζεστά, αλλά αποφύγετε το βαρύ ντύσιμο. Ιδανικά, μια ζακέτα που μπορεί να αφαιρεθεί όταν αισθάνεστε ζέστη.

Αποφυγή Συνωστισμού: Σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο, χρησιμοποιήστε μάσκα για προστασία.

Πλύσιμο των Χεριών: Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης ιών.

Συμπληρώματα Διατροφής: Συμπληρώματα διατροφής όπως είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη D, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος έχουν συσχετιστεί με την ενίσχυση του αν οσοποιητικού συστήματος. Μπορείτε να πάρετε μεμονωμένα ή σε συνδυασμό σκευάσματα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού. 

Εάν παρόλα αυτά κρυολογήσατε, δώστε στο σώμα σας το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστεί. Κοιμηθείτε περισσότερο και αφήστε τον οργανισμό σας να αναρρώσει σε ένα ζεστό περιβάλλον. Καταναλώστε ζεστά ροφήματα και φρούτα και χρησιμοποιήστε προϊόντα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, όπως αντιπυρετικά, αντικαταρροϊκά και αποσυμφορητικά. 

Με αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να περάσετε τη χειμερινή περίοδο χωρίς να πέσετε θύμα των κρυολογημάτων. Θυμηθείτε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!