Ο καλοκαιρινός ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν χρειάζεται να αποτελούν εμπόδιο για την αγαπημένη σας γυμναστική. Παρόλο που η ζέστη μπορεί να κάνει την άσκηση να μοιάζει με πρόκληση, μπορείτε να λάβετε μερικά μέτρα προφύλαξης για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή και ασφαλή κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας το καλοκαίρι. 

Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές για να απολαύσετε τη γυμναστική σας και κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών.

Προγραμματίστε την άσκηση σας σωστά: Επιλέξτε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας για την προπόνησή σας. Το πρωί ή το απόγευμα μπορεί να είναι ιδανικές επιλογές, καθώς η θερμοκρασία είναι πιο φιλική. Αν πάντως επιλέξετε να γυμναστείτε κατά τις πιο ζεστές ώρες της μέρας, επιλέξτε έναν κλιματιζόμενο χώρο ή ένα σκιερό σημείο για την άσκησή σας.

Φορέστε κατάλληλα ρούχα: Επιλέξτε ελαφριά και φαρδιά ρούχα για να αποφύγετε την υπερθέρμανση. Τα ρούχα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε δροσεροί κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα, καθώς αυτά απορροφούν τη θερμότητα. Φορέστε καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό. 

Προσαρμόστε την ένταση: Κατά την περίοδο των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε την ένταση της προπόνησής σας. Μειώστε τη διάρκεια και την ένταση των ασκήσεων και προσπαθήστε να κάνετε περισσότερες αναπαύσεις.

Ενυδατωθείτε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση: Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για να αποφευχθεί η δημιουργία θερμοπληξίας και αποδοτικότητας. Πίνετε αρκετό νερό πριν από την άσκηση, κρατάτε ένα μπουκάλι νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης και συνεχίστε να πίνετε μετά την άσκηση για να αναπληρώσετε τις απώλειες υγρών.

Επιλέξτε τον τύπο άσκησης σας με σύνεση: Εάν οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές, μπορείτε να επιλέξετε πιο δροσερές ασκήσεις, όπως το κολύμπι ή ένα περίπατο σε σκιερή περιοχή. Επιλέγοντας πιο δροσερές επιλογές άσκησης, μπορείτε να απολαύσετε την προπόνησή σας χωρίς να υπερθερμαίνεστε.

Ακούστε το σώμα σας: Εάν αισθάνεστε καταπονημένοι ή αντιμετωπίζετε συμπτώματα όπως ζάλη, ναυτία ή αδυναμία, διακόψτε την άσκηση, πιείτε λίγο νερό και βρείτε κάποια σκιά για να δροσιστείτε.

Μην ξεχνάτε να αναζητάτε δροσερά μέρη για την άσκησή σας, να προσαρμόζετε την ένταση των ασκήσεων και να ενυδατώνεστε πάντα κατάλληλα. Έτσι, η γυμναστική σας θα είναι απολαυστική και ασφαλής, ανεξάρτητα από τον καιρό!