Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως η ενυδάτωση είναι απολύτως σημαντική στην καθημερινότητά μας. Όταν ξεκινάς να νιώθεις το αίσθημα της δίψας, να ξέρεις είναι “αργά”. Έχεις ήδη αφυδατωθεί.

Πολύ συχνά, η αφυδάτωση προκαλεί πονοκεφάλους, ξηρότητα στο δέρμα, δυσκοιλιότητα, σε κάνει ληθαργικό και κάποιες φορές μεταμφιέζεται ως πείνα. Καλά άκουσες. Μισές από τις φορές που πεινάς, στην πραγματικότητα διψάς.

Εσύ, λοιπόν, που ξεχνάς να πίνεις νερό, μείνε μέχρι το τέλος του άρθρου για να δεις πώς μπορείς να το ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου.

  1. Αγόρασε ένα μπουκάλι που να σου αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα σε κάνει να θες να το κουβαλάς παντού μαζί σου αλλά θα σου φτιάχνει και τη διάθεση.
  2. Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου ανά μία ώρα. Τι την έχουμε την τεχνολογία αν δεν μπορεί να μας βοηθήσει;
  3. Χρησιμοποίησε ένα διάφανο δοχείο ώστε να βλέπεις πόσο έχεις καταναλώσει και πόσο σου έχει απομείνει.
  4. Τοποθέτησε μπουκαλάκια όπου συχνάζεις. Έτσι, δε θα έχεις δικαιολογία να μην πίνεις.
  5. Βάλε στο μπουκάλι σου 8 λαστιχάκια. Κάθε φορά που θα πίνεις ένα ποτήρι, αφαίρεσε και ένα λαστιχάκι.
  6. Αγόρασε φακελάκια για να αρωματίζεις το νερό σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει μια πιο “ενδιαφέρουσα” γεύση και θα θες να το καταναλώνεις πιο συχνά. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Πρόσθεσε μια φέτα λεμονιού, μία φέτα γκρέιπφρουτ και λίγο αγγούρι για δώσεις μια έξτρα γεύση.
  7. Φτιάξε τσάι αντ’ αυτού. Και αυτό για νερό πιάνεται! Θυμίσου: οι καλύτερες επιλογές είναι πράσινο τσάι και λουίζα.
  8. Πιες νερό μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. Βοήθα τη συνήθεια αυτή με το να αφήνεις ένα μεγάλο ποτήρι να σε περιμένει στο κομοδίνο από βραδίς.
  9. Χρησιμοποίησε ένα καλαμάκι (κατά προτίμηση επαναχρησιμοποιούμενο) Θα εκπλαγεις από το πόσο περισσότερο νερό θα πίνεις.
  10. Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για να μπορείς να καταγράφεις την ημερήσια κατανάλωσή σου.
  11. Κράτα απόθεμα. Ειδικά αν δεν πίνεις νερό από τη βρύση. Κοινώς, μην ξεμείνεις από νερό.
  12. Βάλε χρονικά σημάδια. Με λίγα λόγια όρισε τους ημερήσιους στόχους σου. πχ. Μέχρι τις 2, θέλω να έχω πιει 5 ποτήρια νερό.