Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτελούν κύριο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Βρίσκονται κυρίως στα ψάρια και σε κάποιες φυτικές πηγές και έχουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας. Οι τύποι των ωμέγα-3 που απαντώνται στα ψάρια είναι το EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και το DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που τα καθιστά ευεργετικά για τη μείωση της φλεγμονής και τη διαχείριση παθήσεων όπως η αρθρίτιδα. Επίσης, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα  υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία. Το DHA, ειδικότερα, αποτελεί σημαντικό συστατικό του εγκεφαλικού ιστού και συμβάλλει στη διατήρηση της  γνωστικής λειτουργίας καθώς μεγαλώνουμε. Τα ωμέγα-3 συνιστώνται ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την υποστήριξη της ανάπτυξης του εγκεφάλου και της όρασης  του μωρού.

Επιπλέον, τα συμπληρώματα με ωμέγα-3 είναι ευεργετικά για την υγεία των αρθρώσεων, τη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας λόγω γήρανσης και την ανακούφιση από τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.

Η καθημερινή λήψη ενός συμπληρώματος ωμέγα-3 είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι αποκομίζετε αυτά τα οφέλη για την υγεία, ειδικά αν έχετε διατροφικούς περιορισμούς που περιορίζουν την κατανάλωση ψαριών.